13 Eylül 2012 Perşembe

Farklı hayatlar farklı şeyler öğretir insana..

Hayat garip.. Neler neler öğreniyor insan yaşadıkça. Yeni insanlarla tanıştıkça, hayat bizi farklı aşamalara sürükledikçe hergün yeni birşeyler çıkıyor karşımıza ve yeni birşeyler öğretiyor.

Eşcinselliğe karşı aşırı bilgisiz oluşuma rağmen kabullenmiştim eşcinselliğimi. Eşcinsellerle tanışarak bilgi sahibi oluyordum eşcinsellik karşısında. Tanıştığım her insandan sohbet esnasında beni şaşırtan tonlarca şey öğreniyordum. Bir zaman sonra sanal sohbetler yeterli olmayınca yüzyüze görüşmeler başladı. Bu şekilde gelişen sohbetlerin yeri hep ayrı...

Yıllar geçti o ilk kendimi keşfedip diğer insanlardan öğrendiklerimin bendeki karşılığını sorgulamaya başladığım dönemlerden bu yana. Hala yeni birşeyler çıkarıyor hayat karşıma.. Son dönemlerde tanıştığım birinden ilgimi çeken ve şaşırtan birşeyler öğrendim yine...

Gerçi ben sevişmek için buluştuğum adamın karşıma karısının veya kızının elbisesiyle çıkışında da öküz gibi afallamış bi adamım. Ufo gören masum köylü misali bön bön bakmışlığım vardır yani böyle durumlarda.. Neyse..

Yıllar önce iki kardeşin ikisinin de eşcinsel olduğunu duyunca çok şaşırmıştım. Zira ilk duyduğum ve canlı kanlı karşımda duran bir örnekti. Sanki çok imkansız birşeymiş gibi niyeyse çok şaşırmıştım. Bütün o cahilliğimle eşcinselliğin yüzde-binde bir kişiye denk gelen bişey olduğunu düşünür ve bilimsel yönünü hiç bilmezdim.
Sonrasında yine böyle bir kardeş örneğinin farklı bir versiyonunu duymuş yine şaşırmıştım. Bu seferki örnekte kardeşlerden biri trans bir bireydi.

Daha sonra çok daha farklı bir örnek çıkıverdi karşıma...

Sevişecektik. Evine gidiyorduk. Yolda sohbet başladı. Beni sordu, kısaca özetledim. Kendisi ise kısaca özetleyecek durumda değildi. Anlatmaya başladı geçmişini. Bir zamanlnar evliymiş, 3 kocaman çocuğu varmış. Erkeklerle gizli saklı görüşüyormuş. Zamanla bu ikiye bölünmüş hayatın ağırlığını taşıyamamış. Karısına söylemiş gay olduğunu ve tabi sonra boşanma aşaması... Karısı mal mülk talebinde bulunmuş ve eğer istedikleri yerine getirilmezse adamın annesine ve babasına söylemekle tehdit etmiş. Ve yapmışta. Neyse ki annesi ve babası anlayışla karşılamış ve sen bizim oğlumuzsun ve seni çok seviyoruz diyerek kabul etmişler. Çocuklarına gelince.. İki oğlu bir kızı varmış. Oğullarının ikisi de sonrasında kendisine açılmışlar ve ikisi de gaymiş.. Ve eskisinden çok daha sağlam bir ilişki oluşmuş üç çocuğuyla arasında.. Karısı ise boşandıktan bir süre sonra kanserden yaşamını yitirmiş... Gay bir baba ve iki gay oğlu.. En son öğrendiğim şaşırtıcı hayat hikayesiydi bu..

Bu ilginç hikayenin kahramanının Türk olmadığını tahmin etmek güç değil. Türkiye'de yok çünkü böyle bir aile yapısı. Ya da bu cesarette bir eşcinsel birey.. Belki de vardır, bilemem. Eğer varsa böyle anlayışlı ana-babalar ve aile bireyleri, diliyorum ki sayısı durmaksızın artsın!!

Her insan ayrı bir coğrafya.. Her hayat ayrı bir öğretmen.. Herkesin farklı bir hikayesi var. Herkes kendi romanının kahramanı... Kimbilir hayat daha neleri çıkarır karşımıza, neler öğretir..
Öğretsin.. Ben öğrenmeye çok hevesliyim.

7 yorum:

  1. sen kimlerle yatıyorsun kuzum :)
    nereden buluyorsun bu adamları?
    vallahi şaşırdım, gerçekten de neler neler varmış.. ayrıca bir adam benim karşıma kızının kıyafetleriyle çıkarsa bende küçük dilimi yutarım yani.. neden onun kıyafetlerinin hepsi mi yıkanmış ki? :)))

    YanıtlaSil
  2. :))Beni baya bi güldürdün yaw. Günün ilk gülücüğüydü, teşekkürler:))

    Valla bu adamlar beni buluyo, ben onları değil:) Malum sitelerde profilin yok mu senin yahu? :)


    YanıtlaSil
  3. yazdığım yorumu unutmuşum şimdi tekrardan okuyunca, ben de kahkahalara boğuldum inan :D

    malum sitelerden sadece romeo da yarım yamalak bir hesabım var onu da genelde sevgilim olmadığı dönemlerde porn indirmek için kullanıyorum hahaha... ama ayda bir filan girip bakındığım da oluyor yine sevgilimin olmadığı bir dönemde isem.. ama pek kimse bulamıyorum ben oradan, bugünlerde bir sevgilimin olmamasından mütevellit arada giriyorum ama umutsuz..

    sanırım ben aşk aramıyorum.. orada ki herkes aşk arayınca :D

    Dipnot: ayarlar sekmesinden yorum ayarlarına girip kelime doğrulama şeysini kapatmanı rica ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. Yemişim aşkını hocam boşver. Öyle ısmarlama aşk olmuyor. Sen birileriyle tanış, aşka meyilli adam çıkarsa karşına kendini belli eder. Eğer sende de ona karşı birşeyler varsa zaten ne yapacağını biliyosun:))
    AYrıca romeo'yla sınırlı kalma, daha dünya kadar site var:) Hani mailini kontrol edersin ya mail var mı diye. Ben de bütün siteleri kontrol ediyorum mesaj var mı diye, günün yarısı bitiyo zaten LOL

    Hemen dediğin o ayarı ayarlicam şimdi.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada hani demiştin ya benden öğrenceğin koli kesmek diye, koli kesecek halim yok ama o site isimlerini buradan yayınlarsan bir şeyler öğrenmeye başlamış oluruz değil mi? ayrıca her site için yorumların filan da olursa, deneyiminden yararlanalım değil mi?

    YanıtlaSil
  6. Çok sinirliyim!!

    Dünya kadar yazdım yazdım, sonra bişeyler oldu hepsi silindi:( İnternetin en uyuz olduğum yanlarından biri:(

    Öncelikle, eğer akıllı telefon kullanıyorsan android ve iphone’larda kullanılabilen ve çokça bilinen bazı application’lar (aplikasyon-uygulama) var. Grindr ençok bilineni. Mesafeye göre en yakınındaki başta olmak üzere diğer kullanılıcıları gösteriyor. Bu gibi uygulamalardan koli bulunması olası. Bazı kullanıcılar ‘ay yok ben aşk arıyorum’ dese de sayıları çok nadir ve her koşulda sex ile sonuçlanıyor aranma faaliyetleri

    Sonralıkla, çokça bilinen ve kullanılan internet siteleri ise şöyle;



    Gabile: Türkiye’de ençok bilinen ve kullanılan site bu olsa gerek diye düşünüyorum. Eğer en çok azdıysan ve en kısa zamanda görüşecek bir koli arıyorsan chat sayfası ideal. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce kullanıcısı var. Aynı zamanda en çok kıro, man kafa ve malı bünyesinde barındıracak kapasitede bir site.

    Gayromeo-planetromeo: Gayromeo adresi Türkiye’de yasaklandığından beri planetromeo adresiyle hayatına devam ediyor. Benim favori sitelerimden. Gabileye kıyasla kıro, öküz, hödük oranı daha düşük bir site. Site tasarımının biraz karışık olması ve bir zamanlar Türkçe dil ayarı yapamadığı için insanlar uzak duruyordu bu siteden ve bu nedenle öküzler azınlıktaydı. İnternational bir site. Dünya çapında çok fazla kullanıcısı var. Başka bir şehre veya ülkeye gezmeye gidenler burada seyahat durumunu belirterekten gittikleri yerdeki kullanıcılarla yazışma-tanışma imkanı buluyor. Istanbul’a çok fazla turist geliyor ve bunu çok seviyorum Turistler harika sevişiyor 

    Hairyturks: Kıllı Türk erkeklerinin takıldığı bir site. Kıllı ve ayısever arkadaşlar için ideal.

    Bearwww: Adından da anlaşılacağı üzere ayı sitesi. Bear tabir edilen ve onları beğenen insanların takıldığı site. International olmasıyla birlikte Türkiye’de de oldukça geniş bir kitlesi var. Kılı tüyü olan herkes orda. Ayı deyince aklına iri yarı, 300 kilo bi kıl yumağı gelmesin. Çok hoş genç arkadaşlar, muscled şahsiyetler de var. Gelgelelim niyeyse bu güzelim arkadaşların büyük çoğunluğu iri yarı, koca göbekli amcalardan hoşlanıyor

    Gaydar: International bir site. Türkiye’de de var baya bi kullanıcısı. Hele bir zamanlar, benim körpe olduğum dönemlerde  ‘aayyy çok elitim, geziyorum tozuyorum, yurtdışına gidip geliyporum, hemi de ingilisçe biliyorum’ diye gezinenlerin çokça kullandığı, ‘ayy çok kuuulum’ diye gözüne soktuğu bir siteydi. Çok uzun zamandır ziyaret etmiyorum açıkçası. Bunun bir de turkgaydar diye bir Türkiye versiyonu vardı bir zamanlar.

    Manjam: Kaydadeğer diğer sitelerden biri. Bir nevi Romeo gibi bir şey

    Manhunt: Internetional bir site. Dünya çapında hatırı sayılır bir kullanıcısı var. (Dünya çapında bilinen sitelerin en sevdiğim özelliği ise arama yapıp, diğer ülkelerdeki güzel varlıkların fotoğraflarını süzerek aaahh ah diye iç geçirmek :P)

    Bunlar dışında badoo, hi5, siberalem gibi siteler var. Bunlar sadece gay değil, mix. Kadın erkek tonlarca kullanıcısı var. Badoo ve hi5 dünya çapında siteler. Siberalem benim körpelik zamanlarımda daha çok böyle duygusal bişiler arayanların takıldığı bir siteydi. Büyük aşkımla ordan tanışmıştım hatta. Hala var mı kontrol etmedim, uzun zamandır bakmadığım sitelerden.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kayalık, deniz kenarı, parklar, sinemalar vs. koli bulmak açısından hiç tarzım olmadığı için bana göre siteler daha güvenilir yerler.

    Ha bir de artık insanlar koli bulmak için veya manita yapmak için twitter’ı da kullanıyor bilgin olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi pek bilgilendirici olmuş :) ama bu değerli yazı bir yorum olarak kalmasın bence hemen bunu yayına çevir, burada kimse görmez ki bunu :(

      ayrıca çok teşekkür ederim efenim gerçekten manjamın da adını suymuştum ama diğer siteleri hiç ama hiç duymamıştım gerçekten :)

      ve bu küçük hataların her şeyi götürmesi beni de delirtiyor. pek haklısın kuzum :/

      Sil