26 Ağustos 2012 Pazar

Gay olmak

Eminim çoğu gay ilk kendini keşfettiğinde benim gibi kabullenememe, bunalıma girme, bilgi eksikliğinden dolayı kendini yanlış algılama problemleriyle karşı karşıya kalmıştır. Bütün bu sancılı evreleri aşmak zaman alıyor.
İlk kendimi keşfettiğim zamanlar çok sancılıydı. Zorlu dönemlerdi. Aslında internet bu konuda çok yardımcı oldu. Şükür ki internetin varolduğu bir zamanda yaşamışım bu evreleri. Zaman içerisinde yaşadığım bütün bunalımlardan kurtulup 'ne olduğumu' doğru bir şekilde anlamlandırabildim. Şu anki konumuma ulaşmam zaman aldı. Öncesinde gay olmanın çok kötü olduğunu düşünüp, neden böyle olduğum konusunda isyan edecek zamanlar yaşamıştım. Şu an çok farklı bir pencereden bakabildiğim için mutluyum.
Bence gay olmak herşeyden önce açık görüşlü olmak gibi bir özellik katıyor insana. Eşcinsellerin cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa uğradığı bir dünyada yaşıyor olmak, kendinden yola çıkarak birçok olayı farklı ele almayı öğretiyor insana. Bu anlamda toplumsal olaylara farklı bir pencereden bakabiliyorsun en azından.
İngilizce'de gay kelimesi bilindiği üzere özünde eğlenceli, renkli, mutlu-keyifli gibi anlamlara gelir. Çoğu eşcinsel keyifli, renkli, neşeli insanlardır. Gay arkadaşlarımla vakit geçirerek çok fazla eğlenebilmeyi, keyifli sohbetler yapabilmeyi, küçük ve basit herhangi bir durum veya konu ile mutlu olup keyfini sürmeyi öğrendim.
Eşcinsel olmak kadın veya erkek her iki tarafı da anlayabilmek gibi bir ayrıcalıkta sağlıyor. Farklı olmanın aslında pozitif yönlerinin de fazlasıyla mevcut olduğunu öğreniyorsun böylece.
Çoğumuz için cinsel yöneliminin gizli kalması hayati önem taşıyor. Her ne kadar bundan şikayetçi olsakta, yaşamsal bir zorunluluk olarak hayatımız bunun üzerine kurulu bir hale geliyor. Aslında ister istemez sır saklamayı ve gerektiğinde gizli kalmak gibi bir özelliği de ister oluyoruz. Hayatın diğer evrelerinde, cinsel yönelimimiz dışında gizli kalması gereken konulara veya sabırlı olmak gibi durumlara haliyle talimli oluyoruz.
Hayatımız ve ilişkilerimiz kolay olmuyor. Zorluklara göğüs gererek yaşıyoruz. Aslında zoru başarıyoruz ki bu da zaten çok anlamlı birşey kendi başına.
Haa bir de cinsel hayatımız çok daha renkli :)

Aslında bu liste daha da uzatılabilir. Aklıma şimdilik bunlar geldi.

Öptüm. Kib.

2 yorum: