19 Ağustos 2012 Pazar

Lady Gaga'ya teşekkürler!

Bu sevgili arkadaşlar Kore popunun yegane varlıklarından. Kore popu gitgide ivme kazanan ve beğeni toplayan bişey haline geldi. Öyle ki, Türkiye'de bile hatırı sayılır bi genç kesim takip ediyor.

Big Bang Kore'deki boy band'lerden biri. Bu video da yaptıkları çalışmalardan sadece biri. Kore popunda benzer müzik tarzı ve stylingle varolan başka çeşitli kızlı erkekli varlıklar da mevcut. Örneğin diğer bir boy band Shinee de müzik tarzı, styling ve make up yönünden Big Bang'e çok benziyor.

Sanıyorum bu ilginç kostum, saç ve makyaj olayı Lady Gaga ile birlikte aşırı revaçta olan bişey haline geldi. Bu klipte görülen çocuklar da Lady Gaga'nın erkek versiyonu gibiler mübarek! Bana komik geliyolar ama. Çok özenti duruyor bu halleri. Hemen her şarkının ya adı İngilizce ya da içinde mutlaka İngilizce kelime veya cümleler geçiyor. Kuzey Kore dışa kapalı ve tutucu bir biçimde varolurken Güney Kore uçmuş gitmiş vaziyette. Bana bu halleri Amerikanvari-Avrupai olma durumu, özenti hali gibi geliyor.  Neyse...

Lady Gaga'ya teşekkürü bir borç bilirim; böyle garip görünmeyi normalleştirip hayatımıza soktuğu için. İnsanların yaratıcı olmak adına hayalgüçlerini zorlamalarına önayak olduğu için. Bi de Hande Yener'in kendini kaybetmesine yardımcı olduğu için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder